Fundaţia pentru Copii Abandonaţi din Ghimbav a inaugurat vineri, 1 august 2014, Atelierul Diversis - unitate de economie socială. La eveniment au participat oficialităţi locale, reprezentanţi ai altor ONG-uri şi susţinatori ai proiectului, precum şi mass-media locală.

Atelierul Diversis este un atelier protejat de croitorie, în cadrul Fundației pentru Copii Abandonați din Ghimbav, județul Brașov. Atelierul are în prezent 3 angajați: o tânără de 20 ani, care a crescut la fundație de la vârsta de 3 ani, o persoană cu handicap si o persoană nevoiașă. Capacitatea atelierului este însă de maxim 8 angajați, urmărindu-se astfel, în timp, dezvoltarea acestui proiect. Toate veniturile din activitățile economice ale atelierului sunt folosite de fundație pentru dezvoltarea acestui proiect și pentru celelate proiecte de ajutorare desfăşurate.

În cadrul atelierului se realizează produse unicat, handmade, poartă amprenta celui care le realizează. Cine achiziționează produsele realizate în Atelierul Diversis susține locurile de muncă și cauza socială a Fundației.

Atelierul se află în procedura de autorizare ca unitate protejată la MMFPS și, odată obținută autorizația, angajatorii care au mai mult de 50 de angajați și nu doresc să angajeze persoane cu dizabilități, pot opta pentru alternativele oferite de Legea 448/2006 ART. 78 (modificat prin OU 86/2008), și anume să achizitioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate, pe baza de parteneriat, în suma echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat.